A Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. feladata

egy európai színvonalú hulladékgazdálkodási rendszer

fenntartása és szakszerű üzemeltetése a térségben

Tevékenységi körünk

Hulladékgyűjtés, szállítás

A társuláshoz csatlakozott tizennégy településen mintegy 42000 lakóingatlanról gyűjtjük be a kommunális hulladékot, heti egy alkalommal, 120-, illetve 1100-literes gyűjtőedényben. A begyűjtést nyolc nagyteljesítményű járművel végezzük. Évente két alkalommal (tavasszal és ősszel) a településeken a lakosság számára díjtalan lomtalanítást végzünk.

Vállalatunk együttműködik a térségben lévő gazdasági társaságokkal a keletkező hulladékok elszállításában, jelenleg mintegy 1.300 céggel van szerződéses kapcsolatunk. A közeljövőben mintegy 20-30%-kal kívánjuk növelni partnereink számát, törekedve arra, hogy idővel minden gazdálkodó szervezet rendelkezzen hulladékszállítási szerződéssel. A konténeres hulladékszállítást 2005-ben elsősorban Hajdúböszörményben és körzetében végeztük, 2006-tól azonban ezt a tevékenységet tovább bővítjük, a szolgáltatási terület egészét lefedve ezzel.

  

Szelektív hulladékgyűjtés

2005 áprilisában helyeztük ki az első háromfrakciós gyűjtőszigeteket, és jelenleg 160 helyen lehet a műanyag-, papír- és üvegfrakciókat elkülönítetten gyűjteni. Így a térségben az országos átlagnál jóval jobb lefedettséggel rendelkezünk, kb. 750 lakosra jut egy-egy gyűjtősziget. A begyűjtött másodnyersanyagok a Regionális Hulladékkezelő Telepre kerülnek, ahol kézi utóválogatást és előkészítést követően újrahasznosító cégeknek értékesítjük azokat.

Civil szervezetekkel együttműködve rendszeresen népszerűsítjük a szelektív gyűjtést helyi rendezvényeken és iskolai előadásokon.

  

Itt megnézhetők a hulladékok és hogy mi készül belőlük: www.hulladekboltermek.hu

Hulladékártalmatlanítás, hasznosítás

A mintegy másfélmilliárd forintból megvalósult Regionális Hulladéklerakó és Kezelő Telep Hajdúböszörményben a Cégényi útfélen (01329/4 hrsz.) helyezkedik el. Ezen a telephelyen történik a vegyes kommunális hulladékok lerakása a szigetelt depóniatérre, a zöldhulladékok komposztálása, valamint a gyűjtőszigetekről beérkező másodnyersanya- gok utóválogatása és értékesítésre történő előkészítése.

komposztálás

  200

depónia-művelés

  

másodnyersanyagok előkészítése